UT PÅ TUR TIL DOMKIRKEODDEN OG HAMAR


8. august sto Eidsberg Historielag som arrangør av dagstur til Hamar. Domkirkeruinen og Norsk jernbanemuseum var dagens høydepunkt, men først var det stopp ved Eidsvollsbygningen. Medbrakt kaffe og bagetter ble inntatt i stedets auditorium før omvisning i den nyoppussede grunnlovsalen.

Domkirkeruinen i Hamar ble en mektig opplevelse. Vi fikk et innblikk i katedralens liv fra starten i år 1052 via middelalderens storhetstid til vernebygget fra 1998 som ivaretar restene. Disse var i ferd med å forsvinne etter år med frost og fuktskader. Informasjonsforedraget ble krydret med innslag av nydelig sang som til fulle viste byggets akustikk – en bonus som ikke var medregnet under byggeprosessen.

På Norsk jernbanemuseum fikk vi kjøre på smale spor i vogner som viste klasseforskjeller fra en annen tid med alt fra plysj  til harde trebenker. Vi opplevde damplokomotivets «puff-puff» og fikk historien om banemesterens ansvar for linje og planoverganger. En tur gjennom utstilling av jernbanevognenes utvikling ble avsluttet med det siste damplokomotivet «Dovregubben».

Hamarbesøket ble avsluttet med middagsbuffet på Scandic Ringsaker. Nær 40 deltagere kunne se tilbake på en dag med mange opplevelser , hyggelig reisefølge og god tilrettelegging av leder Dag Mysen.

Lisbeth

 


 

Kontakt oss

Klikk her for å gå til kontaktskjemaet

 Neste møte

:

ALLE MØTER ER UTSATT INNTIL VIDERE!